plaatje praktijkbezoek

Praktijkbezoek

Problemen oplossen met een filosoof als gereedschap.

Fam boonacker 2
Fam boonacker 1

Veel uit onze omgevingswereld dat ons persoonlijk aangaat is verwarrend en tegenstrijdig of roept een vraag op die onbeantwoord blijft. Problemen blijven doorzeuren of staan in de weg. Een filosoof is een beroepsdenker, denken vanuit een ander gezichtspunt is het vak dat hij geleerd heeft. Hij helpt u praktische of minder praktische problemen te ontwarren en te onbinden.

Bijvoorbeeld onzekerheid over wat je moet kiezen, wat je ergens van moeten denken (bv. begrijp iets of iemand niet), of wat je eigenlijk wilt op welk gebied dan ook. Vragen over wat je moet doen als je het juiste wilt doen (bv. relaties, werk) en over de rol die je emoties spelen (bv. boosheid of angst). Ook vragen over hoe weer gelukkig te zijn (bv. na een ingrijpende gebeurtenis) en over hoe om te gaan met stress, behoren tot het vakgebied van de filosoof.

Meestal zijn problemen terug te brengen tot zaken waar filosofen door de eeuwen heen hun gedachten over hebben laten gaan. Door dat inzicht op de achtergrond of soms zelfs zeer bewust mee te nemen, krijgt men een andere kijk op dezelfde werkelijkheid. "Van die kant had ik het nog nooit bekeken", staat dikwijls aan het begin van goede oplossingen.

Er is geen sprake van een therapeut/ patiënt-relatie. In de filosofische praktijk vindt meestal een zogenaamd socratisch gesprek plaats (die term kan gelijk weer vergeten worden), waarbij er door de consulent speciaal wordt geluisterd en gevraagd. Deze gesprekken zijn strikt vertrouwelijk en vallen onder de VFP gedragscode van geregistreerde filosofisch consulenten.

Zie verder onder menu-item 'Contact'.

Het tarief voor de eerste vrijblijvende (probeer)afspraak bedraagt € 5,-

Reacties op deze pagina zijn welkom, mail naar: Ad de Stoppelaar

Designed by: Jowebz