plaatje praktijknaampagina

Praktijknaam

'Vol-Ledig'

plaatje rabbit/duck

Het woord vol-ledig vertegenwoordigt zowel een tegenstelling als een eenheid. Je kunt er als het ware op twee verschillende manieren naar kijken. Op de ene manier zie je een onmogelijk oplosbare tegenstelling, een woord kan nooit een begrip vertegenwoordigen dat zowel vol als ledig betekent. Toch betekent het woord volledig vanuit een ander gezichtspunt een totaal vullende eenheid, en drukt een totale volkomendheid uit. Dit is precies wat filosofie voor je kan doen. Vele zaken kan je vanuit een verrassend ander standpunt bekijken waardoor ze een andere rol gaan spelen in je denken.

De tekening linksboven is te zien als van een konijn (kijkend naar rechts) of als van een eend (kijkend naar links). Toch is de werkelijkheid van de tekening dezelfde. Je ziet iets anders terwijl je naar dezelfde werkelijkheid kijkt

Tijdens de voordrachten en cursussen wordt vooral kennisgemaakt met het plezier dat je van zo'n ander standpunt kunt beleven. Tijdens de consulten en coaching worden problemen vlot getrokken door ze vanuit een ander perpectief te bezien. Men krijgt als het ware een andere kijk op dezelfde werkelijkheid. Onoverbrugbare tegenstellingen blijken ineens niet meer te bestaan. Het klinkt op het eerste gezicht misschien wat erg optimistisch maar dat is niet ten onrechte. Het werkt.

Reacties op deze pagina zijn welkom, mail naar: Ad de Stoppelaar

Designed by: Jowebz